Nyheter 2015

Senaste nytt

3. okt, 2015
Idag vann syrran mediumklassen med Pärla och tvåa kom Nova. Det handlade om distriktsmästerskapet i agility. Så hon försvarade sin titel.
Lill-Pupps var med i laget och körde ett nollat lopp där.
1. okt, 2015
Idag ultraljudade Annika "lilla" Hälga. Hon skötte sig utmärkt och njöt när personalen på Ljungby veternärklinik pysslade om henne. Annikas moderskänslor började ta form. Det kryllade av valpblåsor i magen. Minst 8 stycken. Och de for runt och och levdde loppan.
26. sep, 2015
Rallylydnadstävling på hemmaklubben Vetlanda BK.
JAg startaded med Nova i nybörjarklassen trots att vi är klara där. En andra plats med 97 poäng.
Lilla Indra var i en helt annan värld så det blev två rundor under 70p.
13. sep, 2015
Tävlade rallylydnad i Forserum. Egentligen hade jag inte tänkt åka för jag var så trött efter utbildning och kurs men skam den som ger sig. Startade däremot inte i mästarklassen.
Nova fick sitt tredje resultat i nybörjare trots två tior. Lilla Indra gick fantastiskt och fick ihop 87 poäng. Nu saknar vi bara ett resultat till sedan är hon i avancerad klass.
11. sep, 2015
Sista dagen på utbildningen. Pärla håller ihop huvudet och markerar svamparna jättebra. Har träffat en massa fantastiska hundmänniskor som jag hoppas kunna hålla kontakten med.
Jag tackade dock högre makter när jag väl lyckades ta mig ut ut Göteborg och såg första skylten där det stod Jönköping.
8. sep, 2015
Efter agilitycup i Forserum begav jag mig till Göteborg tillsammans med Pärla och Lill-Pupps. Vi skulle tillbringa tre dagar på HUndens HUs för att utbilda mig till Kantarellsöksinstruktör.
19. aug, 2015
Andra parningen mellan Hälga och Simon. I eftermiddag kör jag en nätt liten resa upp till Skövde för att hämta hem henne.
17. aug, 2015
Idag uppstod tycke mellan Hälga och Simon.
10. aug, 2015
Panik i min lilla låda. Efter samtal med Annika så verkar det som om vi måste få Hälga till Simon för parning redan till helgen. Efter en massa samtal har vi lyckats få till det. Lämnar Hälga till Sara i Falköping efter att vi MH-testat Nova i Mullsjö.
12. jul, 2015
Dags för tävling i Forserum. Sex starter och sex olika hundar att starta med. Nova, Indra och Hälga fixade uppflyttningspoäng.
Skitslut men hade skitkul.
28. jun, 2015
Still going strong. Laget slutade femma på årets SM. Det var mitt och Bärthas sista laglopp tillsammans.
25. jun, 2015
Idag bär det av till Glyttinge camping där vi ska bo över helgen då jag ska tävla mitt tionde agilitysm i lag.
3. apr, 2015
Äggarally i Tranås. Löpande Bärtha helt vild och galen. Ingen fokus alls så det blev stolpe ut.
Pupps var i en annan värld men vi fick med oss en massa tankar och funderingar som gjorde att jag planerade om min träning. Inget ont som inte har något gått med sig.
21. mar, 2015
Idag var det dags för en låång tävlingsdag. Fyra hundar skulle det tävlas med.
Fingal och Indra skulle göra debut i nybörjarklassen. Bärtha sin andra start i avancerad och Pupps lagade sitt sista resultat för att få Mästartiteln.
Troode knappt mina ögon när dagen var slut. Fullt pott. Fyra kvalificerande resultat. Fingal 71p Indra 89p Bärtha 95p och seger Lill-Pupps RALLYMÄSTARE.
1. feb, 2015
Idag fick Fingal sitt första träningspass i rallylydnad. Han är en naturbegåvning. Riktigt följsam. Tror att det ska bli tävlingsdebut i Atomhallen tillsammans med Indra i mars.
31. jan, 2015
Idag förde bilen oss till Burseryd där Smålandsstenars Bk anordnade rallylydnadstävling. Jag samåkte med Putte som skulle göra sin andra tävlingsstart men jagade sina sista kvalificeringspoäng med både Daxe och Enzo.
Trots en del strul så gick det strålande så nu kan Enzo och Daxe titulera sig RLD N.
Bärtha gjorde debut i avancerad klass och skrapade ihop 66 poäng efter att fått tre tior på raken. Hon kasade på baken runt spiralen på höger sida skällandes. Bara det är en prestation. Pupps slarvade och lade sig inte ordentligt vilket jag inte såg men vi skrapade ihop 81 p i mästarklass.
11. jan, 2015
Jäkla blåst. Typiskt när vi skulle köra hindrena till ridhuset. Alla vägarna var blockerade av nerfallna träd. Lyckades komma fram till ridhuset vid halv 12 snåret. Skallavärk som hette duga men tog mig samman och fick två riktigt bra träningspass med Pupps och Bärtha. Honnörsträningen gick lysande.
4. jan, 2015
Åkte till agilitygänget i Nässjö och tränade. Kändes gött att komma igång igen.
Lill-Pupps och Bärtha fick varsitt rallypass och Indra fick både agility och rallyträning.
3. jan, 2015
Grattis Malin och Helmer till titeln Årets MÅngsysslare 2014.