Om Kenneln

Kennel Mångsysslaren består av mig själv, Katarina Johansson, som till vardags är utbildad lärare numera studerar till speciallärare. Har stundtals tagit pauser och jobbat inom industrin.

Min kennel har jag hemma på landet utanför Landsbro (Vetlanda).

Mitt lantställe består av bostadshus, liten ladugård med hundgård och hönsgård samt en stor appellplan för träning och stor trädgård att rusa runt i.

Mitt intresse för just rasen Cocker Spaniel började i och med min första lydnadskurs som instruktör jag hade på Njudungs Brukhundsklubb. Det var en valpkurs och en av valparna var just en blue roan Cocker valp. Jag fascinerades av att det fanns så mycket att plocka ur en så pass liten hund.
Jag vill ju gärna syssla med så många hundsporter som möjligt för det finns så mycket kul man kan göra tillsammans med sin hund och då passar Cockern väldigt bra. Det är en hundras som lämpar sig till det mesta.
Det var också det som gjorde att jag valde just kennelnamnet Mångsysslarens med tanke på allt som vi tränar och tävlar i. Fösta mars fick jag mitt kennelnamn godkänt.

Att jag valde Bianca ur kullen på åtta valpar 3+5 hemma hos Lotta (kennel Windendavour´s) berodde på att hon var liten och väldigt tuff men att hon hade förmågan att kunna koppla trots att syskon busade.
Till en början hade jag problem med att bestämma mig för om jag skulle ha en hane eller en tik men så någonstans i bakhuvudet så har drömmen om en kull valpar alltid funnits och det var det som avgjorde saken.
Bianca har varit lättlärd och det har flutit på bra på tävlingsbanorna så när hon löpte i januari 2004 parades hon med en mycket trevlig Cockerpojke vid namn Cleavehill´s Icelander och det resulterade i sju valpar 4+3. Kvar på gården blev Äster samt Tuva som min lillsyrra har.

Jag har gått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning. Utbildningen tog 1,5 år och bestod av 6 delkurser. Grundkurs i Anatomi, Genetik/Avel, Juridik, Utfodring, Parning och valpning och Valpens beteende.

Mitt mål som uppfödare är att avla fram friska och sunda hundar med mycket motor i sig och som är arbetsvilliga.
För att hålla koll på den mentala biten så kommer jag försöka få alla valparna MH-testade.

Med sin valp får man: Stamtavla, besiktningsintyg och annat material allt enligt SKK:s regler, valpkoppel och halsband, pläd med doft från sin mamma och syskon, foder från Royal Canin, fotoalbum med bilder på föräldrarna och syskon från födsel till leverans, protokoll från valptestet som görs vid 7 veckors ålder samt andra goda råd inför sitt nya liv med en cocker spanielvalp.

                   //Katarina Johansson