Nyheter 2012

2012

2012-12-31 Så var ännu ett år över. Ser fram emot ett nytt och en massa tävlingar både för mig och mina valpköpare.

2012-12-15 Idag gjorde vi debut i en ny tävlingsgren - rallylydnad. Jag började träna lite smått med gamla Tuva (lillsyrrans hund) och min egna Äster. De är ju kullsyskon från min första A-kull. Visserligen 9 år gamla snart men fortfarande pigga så jag har känt att de behöver lite sysselsättning. Allt gick kanon och jag fixade uppflyttningspoäng med båda.

2012-12-02 Idag hämtade jag hem en ny kissunge. Lilla Hjördis. En sköldpaddsfärgad skönhet. I Aneby hittade vi denna lilla pärla.

2012-10-13 Inomhustävling i Vårgårda. Jag jagar mina sista två hoppinnar för att kunna bli Sm klar individuellt. Det blev en lyckad dag. En sjundeplats och pinne med Bärtha och det toppade jag med en andra plats och pinne med Fingal.

2012-10-07 Jag hade vi cockerklubben i Jönköpingslän ordnat en rallylydnadskurs. Tyvärr så blev det inte så många med vi som var hade skitskoj. Så nu har jag bestämt att jag ske göra tävlingsdebut i Atomhallen den 15 december. Signe och Hedda gick med Gottfrid och Gulliwer. Frmåt eftermiddagen började det se riktigt bra ut när det träande. Vi sk införskaffa skyltar och komma igång och träna och hoppas att tjejerna vill hänga på.

2012-10-06 Fyra laglopp i Hultsjö. Sävsjö HU arrangerar. Nu ska vi köra mediumlaget också. Malin gör debut med Fritjof i laget. Sedan ska jag köra Leia i largelaget så tolv lopp denna dag. Så här i efterhand så kan man undra om allt står rätt till. jag gjorde inget annat än banvandrade och körde lopp. trots att det inte blev några pinnar så är jag så nöjd med dagen. Tio nollade lopp och två med fem fel.

2012-10-01 Mitt vilddjur Kajsa fyller 1 år.

2012-09-29 F-kullen 3 år. Grattis! Är i Göteborg och ska tävla laglopp. Fyra per dag i två dagar. Jag ska även vara med i alrgelaget och tävla Linns hund Cindy så åtta lopp om dagen. Blir ett bra träningspass varje dag. Med tanke på hur det var förra året så undrade vi hur banorna skulle hålla men det visade sig att medium och large gick på grus medan small gik på gräs. Efter flrsta banvandringen var det bara lera. de slängde på kärra efter kärra med grus men det hjälpte inte. Jag var täckte med lera från midjan och neråt. Fötterna slant iväg åt alla håll när man skulle springa och leran täckte skorna när man trampade ner. Härligt härligt! Tack och lov har man en hund som inte bryr sig. Vilken helg det blev. fem smpinnar och vi blev SMKLARA!!!! och inte nog med det så blev vi helgens bästa smallag och vann varsin fotoförstoring.

2012-09-23 DM i Nybro. Kunde gått hur bra som helst med slutade med två disk i agloppet så det blev Lill-Pupps som blev bäst med en fjärdeplats i medium. Jag tyckte inte jag hade tillräckligt med hundar själv att köra så jag tävlade med Puttes golden Daxe också. Vi bytte så han passade några hundar åt oss.

2012-09-15 Åker med Ann och Toy till Emmaboda. Slutade med en hoppinne.

2012-08-28 D-kullen 5 år. Grattis!

2012-08-26 Bärthas första lopp sedan skadan och som hon tryckte på. Kunde plockat sista certet i ag om jag hade hållt henne på kontaktfältet på balansen. Ja ja vad är väl en bal på slottet.... Sista certet kommer när det kommer jag är bara så glad att hon kan springa och fått upp ännu bättre fart.

2012-08-25 C-kullen 6 år. Grattis! Tvådagars i Nässjö. Dubbla klass I lopp idag. En seger och en andra plats med Fingal. Han går så bra så bra.

2012-08-18 Tvådagars på Öland. Tyvärr får ju inte Bärtha tävla ännu men Pupps och Fingal får springa. det blev till sista en kanonhelg. Tre pinnar med Fingal. Trots värmen så fixade han sina lopp. Nu börjar han visa ordentligt att han är Bärthas son.

2012-08-11 Jag åker med Malin (och deras hundgäng) till Emmaboda. Både Fritjof och Fingal gör bra lopp men utan pinnar.

2012-08-09 Bärtha har en kraftig sträckning i ljumsktrakten på vänter bakben. Så en massa massage med heat och msm(våar aloe vera underverksalvor), magnesiumtabletter, burvila och koppelrastning så ska det bli bra.

2012-08-08 På cupen i kväll var oturen framme. Redan vid första hindret drar Bärtha upp skadan igen. Ska till Josse i morgon för behandling.

2012-08-04 Tvådagars i Oskarshamn. Jag testar Bärtha igen efter vilan. Tänker inte trycka på henne utan bara styra så får hon ta det i sin takt. Resulterade i två SM agpinnar. Fingal gör bra lopp men vi missar pinnarna precis, Slalomet tar lite för lång tid men referenstiderna var hårt satta för klass ett. Det var inte många som klarade tiden och det är ju tråkigt.

2012-07-24 Bärtha har burarretst och koppelrastning. Jag masserar varje dag och hon visar ingen hälta.

2012-07-21 Åkte till Ulricehamn. Ett bra agilitylopp med Bärtha med sedan skadade hon sig så vi avstod hopploppet. vet ej vad hon gjort. Pep till när hon klev ur buren och sedan när hon skulle hoppa upp mot mitt ben som hon brukar göra skrek hon till och satte inte ner vänsterbenet. Hoppas verkligen inte det är något med tanke på alla kommande tävlingar och laglopp.

2012-07-08 Idag åkte vi till Uppsala för att tävla på Slottsveckan. Jag skippade fingals första lopp. Får se om han springer alls eftersom Bärtha och Pärla löper. Klass 1 & 3 söndag-tisdag. Ledigt onsdag och då passaded vi på att åka in till Uppsala och shoppa. Torsdag-lördag klass 2&3. Sista loppat med Fingal resulterade i en ag-pinne. Vi hade 6 hundradelar till godo. Även Bärtha plockade pinnar en ag och en hopp som var mitt mål. Vi hade tur med vädret för när vi tävlade var det uppehåll och ofta med sol med annars regnade det ganske ordentligt vilket gjorde att en av banorna inte var skoj att springa på hur muýcket sand man hävde på. Det var skönt att ta en extra dag och inte åka hem förrån på söndagen. Vi bodde i en stuga ca 30 minuter från tävlingsplatsen. Tyvärr hadde vi problem med en massa mygg men annars var det kanon. Fler kvällar gick jag ner till badplatsen och simmade. Helt ljuvligt.

2012-07-06 H-kullen fyller 1 år idag. Grattis!

2012-06-30 Tvådagars i Åtvidaberg. Kom upp sent igår och har två höglöpande tikar. Det kan bli en intressant helg i husvagnen. Fingal var helt förstörd. Lunkade runt på banorna och visade inte vad han faktiskt kan. Kajsas uppfödare kom på besök och passade på att trimma vilddjuret.

2012-06-25 Allt efter Pupps operation har gått bra så lite vila till och sedan är det dags att aktiveras igen.

2012-06-18 Lill-Pupps operation gick bra. Nu ska jag bara lyckas hålla henne lugn i tio dagar.

2012-06-17 Kollade Magnus individuella lopp innan vi åkte hem. Hans Sm debut slutade med en 16:e plats. Han hade topp 20 som mål.

2012-06-16 Det blev till sist en fjärdeplts 2,15 fel från bronset. Kändes lite surt först men jag blev nöjdare ju längre tiden gick. Det var en snabb hoppbana så det gick inte att plocka in så mucket.

2012-06-15 Idag sprang laget agilityloppet. Vi ligger fyra inför morgondagen. Hade jag inte fått en femma eller om Magnus nollat så hade vi legat ett inför morgondagen. Tänk om om inte fanns.

2012-06-14 Idag bara det av 40 mil uppåt i alndet till Borlänge. Dags för årets Sm. Nytt för i år är att tävlingarna börjar redan på fredagen för att dagarna inte ska bli så långa. Himla skönt.

2012-06-12 Var på studentfest. Attilas, Bätzys och Hälgas lillmatte tog studenten.

2012-06-11 var på besök hos veterinären. Ästers illaluktande mun visade sig vara ett läppveckseksem. Lill-Pupps diagnos var mindre skoj. Juvertumör, så nästa måndag är det dags för operation och då kastrerar vi henne samtidigt.

2012-06-07 Agilitycup i Tranås. Åter igen går Bärtha och Fingal riktigt bra. slarv av mig i slalom så både Bianca och Lill-Pupps får en femma. Har fått bilder och rapport om att disa trivs i sin nya familj.

2012-06-01 Idag byter disa hem igen. det fungerade inte hos flattarna. Hon visaded sig vara en hund som ska vara ensamhund och få alla uppmärksamhet själv. Men jag har haft tur. Åsa och Marcus har hjälpt mig och hittat en familj i Eksjö som varit på jakt efter en vuxen hund.

2012-05-30 Dags för agilitycup i Aneby. Jag får runt alla nollade på en snabb hoppbana.

2012-05-27 Avfärd kl.04.00. resan går till Lund. Dags för nya laglopp och individuellt. Jag trillar i hopploppet med lyckas ändå få runt Bärtha nollad. hade varit kul att se vad det räckt till om jag inte hamnat på rygg och tittat upp i himlen. Hon gick så "......" bra. Det är helt makalöst. Jag missar åter igen agilitycertet. Blir trea med tidsfel. det var bara en eller två som klarade referenstiden. Ändå hade vi inga vida svängar. När det blir så blir man faktiskt lite trött på sporten som kan kännas lite väl rasknuten. Laget har ingen bra dag.

2012-05-26 Idag tävlar jag i Växjö. Fia är hemma så jag får springa med hårbollen också. Kan bara upprepa att jag är väldigt nöjd med mina lopp med Bärtha. Vi har börjat säsongen i fas. Känns skönt inför kommande Sm.

2012-05-25 G-kullen fyller 2 år idag. Grattis till er alla.

2012-05-20 är i Aneby och tävlar dubbla klass ett lopp med Fingal. Fick honom slutmätt idag och han är en klar smallhund. Vi kom igenom alla loppen utan disk. ett helnollat men missade precis pinnen. Supernöjd med honom. Hna hade farten kvar hela dagen och koncentrationen. Verkar lovande inför resten av säsongen. Även brosan Fritjof var där och gjort fina lopp. Malin plockade en pinne med sin tollare.

2012-05-19 Idag tävlar i Jönköping. Huskvarna Hundklubb håller i tävlingen. Bärtha och jag slutade trea i agloppet men missade årer igen certet. Jättenöjd med två snabba nollade lopp.

2012-05-18 Har haft agilitykurs tillsammans med Göte igår och idag. Jätteduktiga ekipage som jag hoppas är sugna att fortsätta. Höjden av otur. När jag kom till jobbet i eftermiddags blev jag påbackad. Jag hade Fias bil som numera har en väldigt intryckt bakdörr med en annan nyans av blå färg på också.

2012-05-13 Supernöjd med helgen. Tyvärr missade jag mitt sista agilitycert med Bärtha men plockade sm-pinne. Laget plockade en sm-pinne i hopploppet på söndagen.

2012-05-11 I kväll bar det av ner till Helsingborg närmare bestämt Råådalens Bk som har tävlingar i helgen. Även två laglopp.

2012-05-09 Årets första agilitycup går av stapeln i Sävsjö. Bianca var lycklig och sprang på bra. Fingal visade att inomhusträningen gett resultat. Ska bli kul att tävla honom i sommar. Ska bara få ett bättre och självständigt slalom. Vetlanda Bk tog direkt ledningen i klubbtävlingen.

2012-05-01 Cockerträffen i Nässjö blev inställd så vi åkte till Sävsjö och tittade på deras första Rallylydnadstävling. Blev man sugen eller!!! Så min målsättning är att få ihop ett gäng och börja träna. Skulle passa Äster och Bianca som fortfarande inte vill vara pensionerade utan jobba.

2012-04-29 Idag är Fia själv i Tranås och tävlar. Jag är i Jönköping på en uppfödarseminarie som Royal Canin ordnat. En verklig kanondag men god mat och en massa bra föreläsningar. Hoppas verkligen på en repris nästa år. Igår hade det varit träff för kattuppfödare. Tänka att det finns 5000 kttuppfödare i Sverige. Har också fått rapporter och bilder på att det går bra med Mi.

2012-04-28 Tävlings i Tranås. Jag lyckas plocka en SM-pinne iagility med Lill-Pupps. Bärtha och jag var inte riktigt i fas. Idag flyttar Mi till Skövde. Där ska hon bo hos en agilityinstruktör och hennes familj. Ibland har man tur. Hon har redan ett par tävlings inbokade så det blir fullt ös från början för Mi. I familjen finns redan en röd cockerpojke som Mi ska samsas med. Överlämnandet gick jättebra.

2012-04-21 Gamla Bianca fyller 11 år. still going strong. Den här helgen tävlar vi på Njudungs BK. Jag har fått äran att köra lillsyrrans shelie också samt ett par large hundar. Lite blandade resultat men över lag så jag nöjd med helgen. Det var ju ändå årets första utetävling.

2012-04-15 Disa trivs i sin nya familj men håller sig väldigt mycket till matte i huset och vill intte leka med den andra hunden så vi får se hur det går.

2012-04-12 Åter på Växjö djursjukhus för att kolla upp Kajsa och allt ser mycket bättre ut.

2012-04-08 Tillbringade dagen nere hos Annika och Amanda i Norrhult. Putte var också med så det blev viltspårträning och lite dummiesapporteering innan en smaskig middag. Kvällen avslutade med en härlig promenad. Åtta cockrar och en golden var med så folk som passerade oss i sina bilar hade lite att titta på.

2012-04-07 Idag fyller E-kullen 3 år. Tiden går rasande fort. Grattis till er alla. Ser fram emot att få se flera av er ute på tävlingsbanorna och planerna under året.

2012-03-28 På grund av att jag känner att tiden rinner iväg och jag har inte fått svar från kontaktpersoner så skjuter jag upp min kennelträff till efter semester. Känner att det varit så mycket nu att jag knappt vet vad som är upp och ner. Så tyvärr alla valpköpare ni får ha tålamod ett tag till. men som man säger den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

2012-03-27 Idag fyller min A-kull 8 år. Tänk att Äster och Tuva har blivit så gamla. Det märks inte på Äster att hon nått denna ålder och haft fyra kullar valpar.

2012-03-26 Var på återbesök med Kajsa och alla var mycket bättre. Lungorna visade fortfarande på lite täthet så veterinären ville att vi tog en kurs penicillin till. Men pigg är hon och fullt ös i allt hon gör.

2012-03-24 Idag har Disa flyttat till Eksjö på prov för att bli lektant till en flatte unghund. Ska bli spännande och se hur det fungerar. Hon och lillkillen fick bra kontakt. I morgon ska hon med på jaktträning.

2012-03-07 Hämtade hem Kajsa och hon var mycket piggare. Nu ska hon hållas i stillhet och käka lite medicin och ett återbesök är inbokat.

2012-03-06 Kajsa blev dålig sent igårkväll och när jag kom hem från jobbet hade hon 39,6 i feber så jag åkte direkt ner till Växjö djursjukhus. När vi tog tempen hade den stigit till 40,3 och hon var riktigt medtagen. Blodprov och röntgen genomfördes. Förstoppning och lunginflammation. kajsa fick ligga kvar över natten.

2012-03-03 Årets andra tävling. Jag, Bärtha och Pärla åkte med Göte till Linköping. Jag hade fått den stora äran av tävla med Pärla. En disk i agloppet och lite tidsfel i hopploppet får man vara nöjd med. Bärtha båda lopp är jag riktigt nöjd med. En snörplig femma i slalom i agloppet och helnollad i hopploppet.

2012-02-25 Min nya lilla stjärna Kajsa har verkligen förändrat tillvarorn. Hon är inte vetig någonstans. Hon är så frän. Fullt ös hela tiden och hon terroriserar både katter och hundar.

2012-02-12 Vi begav oss till Karlshamn för åtets första tävling. Nu skulle vi se om vinterträningen börjat ge resultat. Det började sisådär. Det var många strykningar så vi kom väldigt sent till första start. Bärthas lopp i ag 3an men jag hann gå ett och ett halvt varv. Loppet gick som vanligt i hundra knyck, hon tog alla kontaktfält vilket är en seger för mig och sedan lyckades jag diska henne fyra hinder från mål. Hopploppet gjorde jag en klasiskt blunder. Trodde hon skulle suga på ett hinder men hon veka av och följde mig men i mål kom vi på fem fel så jag var ändå nöjd med dagen. Fia tävlade med Pärla men det gick inte riktigt så bra.

2012-01-20 Nu känner man att våren är här snart för idag anmälde vi oss till första tävlingen. Karlshamn 12 februari. Jag har gått med i styrelsen för cockerklubben i Jönköpings län. Hoppas kunna bidra till fler blir aktiva med sin cockrar.

2012-01-16 Tyärr har Hector matte blivit allvarligt sjuk så vi har kommit fram till att han behöver akut ett nytt hem. Jag hämtar hem honom den 28 januari. Idag påbörjade jag mitt nya jobb. Nattjobb som jag letat efter i över två år nu.

2012-01-08 Hurra inomhusträningen började idag. Bärtha, Pupps och Fingal gick riktigt bra. Malins Fritjof har mognat och utvecklats otroligt bra och framförallt efter Aller kursen. ska bli otroligt spännande att se dem ute på tävlingsbanorna i år. Lilla Kajsa är det fullt ös på och hon kastar sig tveklöst in i nya situationen. Hon älskar att bära saker rådjursskinn eller metallskålar spelar ingen roll. Och det gick snabbt att lära sig "tycka om" katter.

2012-01-02 Grattis Ann och Toy som blev Årets Mångsysslare 2012. Pris får ni inom kort. Jag hoppas på fler tävlande i år som kan konkurrera om titeln.