Nyheter 2013

Nyheter 2013

23. maj, 2013
Sitter och gråter och tittar igenom gamla bilder på Tuva. Kan fortfarande inte fatta att hon är borta. Trots att vi har fler hundar hemma så är ju allt speciella individer och fyller sin plats i flocken. Det var tyst idag när maten skulle serveras. Usch!!!! Hon har lämnat ett tomrum efter sig. Nu är man väl inte riktigt klar i knoppen men det verkar som om Äster saknar sin syster. De har ju knappt varit ifrån varandra sedan de föddes för nio år sedan.
22. maj, 2013
Lilla Tuva-luva fick somna in nu ikväll. Vi är helt i chock. Fia åkte ju ner med henne nu på morgonen och det skulle höra av sig under eftermiddagen. Kring fyra ringde Fia mig och då ville de att vi skulle akut åka med henne till Läckeby för hon behövde dygnet runt passning. Hennes blodsocker nivå hade varit så låg att den knappt gick att mäta och nu när de fått upp det så hade något bakteriellt spridit sig med blodet i hela hennes kropp vilket påverkade hennes hjärta och alla inre organ. När vi kom ner till djursjukhuset blev vi inkallade till ett rum där veterinären bad oss sitta ner. Sedan de hade ringt Fia vid fyratiden hade lilla Tuva blivit stadigt sämre och hjärtfrekvensen ökat så hon trodde inte hon skulle överleva resan till Läckeby och de skulle inte kunna operera henne i det tillståndet hon befann sig i. Så det beslut på stående fot att hon skulle få somna in. När de kom in med henne på vagnen blev jag helt chockad och kan fortfarande se den bilden framför mig. Det var inte Tuva utan bara hennes skal. Vi såg en reaktion i ögonen på henne men för övrigt var hon helt borta. Så beslutat kändes helt riktigt men så här såg inte våra planer ut. Från att ha varit galna matglade Tuva igår morse så bara låg hon där knappt vid medvetande. Jag har plockat bort hundar innan men det här var fruktansvärt.
21. maj, 2013
Tuva är inte på g idag. Har spytt ett par gånger och går med ryggen som en ostbåge och svansen bara hänger. Har ingen feber. Veterinären i Vetlanda gav henne diagnosen vattensvans men nu i kväll steg febern till 40,3 så efter ett samtal till Växjö djursjukhus så fick Fia tid i morgon halv nio och vi kan ha koll och vätska henne under natten.
12. maj, 2013
Tja inga höjdarlopp. Det var riktigt kämpigt ett tag att gå ut på banan. Bärtha har gjort en massa konstigheter och inte lyssnat ett smack. Fick avsluta med två bra lopp. Så bäst den här helgen blev ett agilitylopp med Pärla där vi slutade tolv och missade hennes första sm-pinne precis.
10. maj, 2013
Tre dagar i Skåne igen. Klass III och två laglopp per dag. Jag har även med mig Pärla. Vi bor i en jättemysig stuga 300 meter från havet. Så morgon och kvällspromenaden sker utmed havet. Helt underbart för själen.
5. maj, 2013
Åker med Ann och Toy för att tävla en dubbeltvå med Fingal. Har tränat slalom och det har fungerat bra under veckan. Tyvärr är han flummig och konstig idag också. Vi tar oss runt banorna med trycket finns inte där och i sista loppet krånglar han i slalomet igen. Om han var trött eller vad det berodde på vet jag inte. Men han tog alla kontaktfälten så visst är jag väl ganska nöjd med dagen.
2. maj, 2013
Åkte till Anette för att hämta hundfoder och då visade det sig att hon tagit min priser. Blev tre med Tuva på hela 98 poäng. Fixade uppflyttning med Äster också 89 poäng. Då är det bara att börja träna nya momenten inför tävlingen i juli.
1. maj, 2013
En hektisk dag. Föst tävling och sedan direkt till klubben för att ha agilitykurs. Anmälde bara Äster och Tuva. Första tävlingen ute och alla spännande dofter men båda gick kanon. Vet inga resultat ännu eftersom jag åkte direkt och inväntade inte prisutdelningen. Hade andra som fick ta mina papper.
28. apr, 2013
Strulet i slalomet med Fingal fortsatte idag. I Sista loppet och sista chansen med Bärtha körde vi ett bra lopp men fick tyvärr en rivning så det blir SM i Falkenberg enbart i laget.
27. apr, 2013
Två dagars tävlande i Tranås. Kajsa löper hemma så Fingal är lite ur fokus. Idag fick vi strul i slalom. Det som han annars fått upp fart och teknik i under vinterträningen.
21. apr, 2013
Fingal gick bäst den här helgen med en fjärdeplats. Alltså ingen hopppinne till Bärtha. Tiden räckte inte tyvärr.
20. apr, 2013
Två dagars tävling på Njudungs. Kanonväder. Årets första solbränna. Loppen går ganska bra.
16. apr, 2013
Jag är trött på hankatten men jag tror det kan ha hänt ett "miss-öde". Lilla Hjördis har nog haft en flört med honom. Har misstänkt att hon kanske löpte. Så nu är det bara att vänta och se om det blir kissungar i Sandebo. Hon kunde väl valt en snyggare hankatt.
13. apr, 2013
Mor och son dvs Bärtha och Fingal ska ut på banorna på Kalmar Bk. Bärtha gör ett fint hopplopp men nu var det flera snabba hundar så det räckte inte till pinne. Fingal var som en kalv på grönbete så min handling fungerade inte ett smack.

När vi kom hem så möttes vi av en lerig och tussig Sture. Han hade varit i slagsmål igen med nya grannens okastrerade hankatt. Fan va trött jag börjar bli på den. Nu är det krig.
29. mar, 2013
Tre dagar i Skåne i Nils Holgersson hallen. Underbar tävlingsplats men nu var jag inte på g. Vaknade dag två med ryggsmärtor och kunde knappt gå. Så ingen pinne den här helgen heller. Känns som om det inte ska bli något individuellt SM för mig. Men det kommer fler år.
23. mar, 2013
Rallylydnadstävling igen. Oj vilken skillnad på banor och domare. Kändes inte alltför optimistisk när jag såg skillnaden. Vi var så många tävlade att det blivit två tävlingar och banorna gick samtidigt. Lill-Pupps skulle göra debut och jag hade alla tre i den svåra gruppen. Men döm om min förvåning. Tog placeringarna 3,4 och 5. Lilla förvirrade Pupps blev fyra med 91 poäng så det känns lovande för framtiden. Nu behöver jag bara ett uppflyttningsresultat till med Tuva och Äster så är vi uppe i nästa klass.
13. mar, 2013
Det verkar gå troll i det här med MH-test. Fick svar att Sävsjö har dåligt med funktionärer och kan inte hjälpa mig nu i vår och som det verkar inte till hösten heller så jag får kontakta min gamla klubb Njudung igen.
10. mar, 2013
Skulle egentligen åkt med Göte till Tidaholm men men tanke på gårdagens vurpa så var det ju inte aktuellt så Bärtha är på väg dit. Underbara och duktigt Jannie har lovat köra henne.
Har fått rapporter att hon fått igenom henne på flera lopp och det vara nära en pinne. Men det kommer ju fler lopp.
9. mar, 2013
Denna dag började med att jag halkade och drog i bakhuvudet i isen som täcker marken runt bilen. Var på väg till rallylydnadsträning men fick åka till Eksjö akut istället och sy. Fia och Putte lämnar mig där på väg till tävlingen i Linköping. Tur man har schyssta valpköpare. Camilla hämtar mig och kör hem mig. Sedan blev det inte mer gjort den dagen. Fia kör bra lopp men det räckte inte till någon pinne.
10. feb, 2013
Årets första agilitytävling. Vi har åkt till Karlshamn. Dubbeldisk men jag är nöjd med delar av loppen. Förmodligen hade farten i hopploppet räckt till sista pinnen men det kommer fler lopp.
5. jan, 2013
Grattis Malin och Fritjof till att bli Årets Mångsysslare 2012.